Пожарогасители

Фирма Пожарна Техника ООД произвежда:

* Прахови пожарогасители - 1кг, 2кг, 6кг , 12кг, 25кг, 50кг.
* Карбон Диоксид /СО2/ - 2кг, 5кг, 10кг, 2x5 на количка, 30кг, 50кг.
* Водни пожарогасители - 6л. и 9л.
* Водопенни пожарогасители - 6л. и 9л.


ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ:
Пожарогасителите са предназначени за гасене на запалвания и/или начални пожари на твърди материали, леснозапалими и горими течности, газообразни вещества и електрически инсталации под напрежение до 1000V съгласно техническата характеристика на продуктите.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ:
За оборудване на сгради (жилищни, обществени, търговски, производствени, селскостопански и с масово събиране на хора и други), съоръжения, инсталации, транспортни средства, селскостопански машини и други.

ОБЩО УСТРОЙСТВО И ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ:
Всички пожарогасители се състоят от гасително вещество, метална бутилка за съхранението му, изтласкващ газ, вентил с предпазен клапан, манометър(за пожарогасителите от типа Н), маркуч или пистолет за насочване на струята, етикет по образец на БДС EN3, пломба и аксесоари.Пожарогасителите работят на принципа на изтласкване на гасителното вещество към огнището на пожара под въздействието на изтласкващия газ.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ:

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ
За ползване на праховите, водните, водопенните и CO2 пожарогасители се скъсва пломбата и се издърпва предпазния шплент. Насочва се маркуча или пистолета към огнището на пожара и се натиска или завърта(според конструкциата) дръжката на вентила. При пожарогасителите с пистолет се натиска дръжката на пистолета.

ОПАКОВКА И СЪХРАНЕНИЕ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ:
Пожарогасителите се опаковат в хартиени или полиетиленови опаковки и се съхраняват в тях в сухи проветриви помещения, защитени от пряка слънчева светлина, при температура от 5 С до 30 С

ПРОВЕРКА, РЕМОНТ И ЗАРЕЖДАНЕ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ
Всички пожарогасители се проверяват след всяка употреба или периодично - един път в годината.
Проверка, ремонт и зареждане на прахови пожарогасители, водни пожарогасители, водопенни пожарогасители, пожарогасители с въглероден двуокис се извършва с резервни части и пожарогасително вещество в сертифицирания сервиз на фирма Пожарна Техника ООД.


Категории: Други стоки, Строителни материали, Пожарозащита

Намерете в: ПОЖАРНА ТЕХНИКА ООД


Да Не

Подобни продукти и услуги

Пеноструйник

Ръчна пожарна сирена със стойка

Воден пожарогасител

Средства за защита

Пожароизвестяване - конвенционални...

Прахов пожарогасител

Воден пожарогасител

Водопенен пожарогасител

1 2 3 4 ... 12 13 14 » 

Новини

Близо 14 000 деца напуснали училище минала година

28.04.2015 13:16Източник: Dariknews.bg

13 800 деца са напуснали общообразователните школа през учебната 2013/2014 година. От тях 11 800 са напусналите ученици в основното образование, ...

Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански

28.04.2015 12:02Източник: Dariknews.bg

ТИР, превозващ жито за Гърция, се преобърна на главен път Е-79 край Сандански. 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е ...